Hoe werkt het?

Wij maken gebruik van geavanceerde technologie om bouwtekeningen en plattegronden op ware grootte te projecteren en te ervaren. De bouwtekeningen worden op de grond op ware grootte afgebeeld, zodat je door de ruimte kunt lopen voordat deze gerealiseerd is.

Maak een afspraak

Bekijk en beoordeel de afmetingen
Bekijk de indeling en afmetingen van jouw droomhuis. Verplaats echte meubels, muren, deuren en ramen.

Voorkom fouten
Ontdek en voorkom mogelijke fouten en onhandigheden in het ontwerp.

Bespaar kosten
Deze nieuwe inzichten kunnen aanzienlijke kostenbesparingen opleveren.

Schuiven, schuiven, schuiven

Is de plaatsing van de deuren en ramen wel zo prettig als dat je op het eerste gezicht dacht? Hoeveel vierkante meter moet de uit- of aanbouw nou eigenlijk beslaan? Zijn de stopcontacten juist geplaatst voor een groot gebruiksgemak in de keuken, badkamer of woonkamer? En hoe kan een keuken zo efficiënt mogelijk worden ingedeeld in de beschikbare ruimte?

Dankzij de mogelijkheid om met muren, ramen, stopcontacten en meubels te schuiven is het mogelijk om een verbouwing of nieuwbouw te baseren op een realistische ervaring in plaats van een ontwerp op papier. Alles wat jij nodig hebt voor het realistisch nabootsen van de ruimtes bevindt zich in de studio. Je hoeft dus geen eigen meubels en verplaatsbare wanden mee te nemen, die hebben wij voor jou.

Fundamentele aanpassingen in bouwtekeningen zijn razendsnel gebeurd, in tegenstelling tot het maken van aanpassingen tijdens de bouw.

Hoe gaat een afspraak in zijn werk?

1. We bespreken je wensen
Na het invullen van het afspraakformulier nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Je krijgt uitgebreid de mogelijkheid om je wensen met ons te bespreken, zodat we de afspraak tot in de puntjes kunnen voorbereiden.

2. Alle ins en outs
Vind je het moeilijk om in te schatten hoeveel tijd je nodig hebt om de bouwtekening volledig door te lopen? Wij adviseren je graag aan de hand van jouw persoonlijke wensen. Uiteraard vertellen we meer over wat je kunt verwachten, wat je mee kunt brengen naar de afspraak en hoe je jouw bouwtekeningen correct bij ons kunt aanleveren.

3. Afspraakbevestiging
Als we alle nodige zaken hebben besproken en een tijdstip en een geschatte tijdsduur hebben vastgesteld, wordt de afspraak bevestigd.

4. Stap in jouw bouwtekening
Bij aankomst voor de afspraak hebben wij de projecties al voorbereid, en ligt jouw droomhuis op ware grootte klaar om binnen te stappen. We starten door geleidelijk de eerste ruimtes in te richten met meubels en wanden. Daarna verkennen we, onder het genot van een kopje koffie, de ruimtes verder en bekijken verschillende opties en mogelijkheden door met de meubels en wanden te schuiven.

5. Ontdek de potentie
Afhankelijk van je wensen lopen we ruimte voor ruimte langs. Uiteraard kun je tijdens de gehele sessie foto’s en video’s maken van alle indelingen die we proberen, heel handig om later terug te kunnen kijken en met anderen te delen.

6. Voorkom fouten en bespaar bouwkosten
Heb je de hele woning doorgelopen en de nodige aanpassingen genoteerd en/of doorgevoerd? Dan zit je afspraak erop. Nu kun je met een gerust hart en ongeëvenaarde zekerheid beginnen aan de bouw van elk project.

Maak een afspraak

Meest gestelde vragen

Een sessie in onze studio duurt minimaal 1 uur en kan indien gewenst telkens met 30 minuten worden verlengd. De kosten voor het eerste uur bedragen € 295,-, het verlengen kost € 100,- per 30 minuten. Door uw bouwplannen beter te begrijpen ontstaan nieuwe inzichten en kostenbesparingen, waardoor de huurkosten van onze studio zichzelf moeiteloos terugverdienen.

Door vroegtijdige inzichten te verkrijgen met behulp van InReal kan je kosten besparen. Je krijgt een beter begrip van de bouwplannen en kunt potentiële problemen en inefficiënties identificeren en aanpassingen maken voordat de bouw begint, waardoor dure wijzigingen in latere stadia worden voorkomen.

Voor een gemiddelde woning wordt doorgaans een afspraak van 1 uur aanbevolen. De duur van de afspraak hangt natuurlijk af van het aantal beslissingen, keuzes en situaties dat je wilt bekijken. Plan een afspraak in van 30 minuten als je naar één of twee ruimtes in je huis zou willen kijken, ga voor een afspraak van 60 minuten als het gaat om een woning tot 200 m2 en kies voor 90 minuten als de ruimtes meer dan 200 m2 beslaan.

Nadat je een afspraak hebt gepland via onze website, nemen wij altijd telefonisch contact met je op om je vragen en verwachtingen te bespreken. Zo nodig bieden wij altijd een advies over de tijdsduur van jouw afspraak. Afhankelijk van de beschikbaarheid in de agenda kun je ter plaatse de sessie altijd met blokken van 30 minuten verlengen.

Ja, indien gewenst kunnen we zorgen dat tijdens je afspraak een interieurstyliste aanwezig is om met je mee te denken over de styling en inrichting van de verschillende ruimtes.

De studio van InReal bevindt zich op Newtonstraat 2, te IJsselstein. Benieuwd hoe je er het beste kunt komen met de auto? Bekijk dan de routebeschrijving!

Als je de studio van InReal wilt bereiken met het openbaar vervoer is dat natuurlijk mogelijk. Vanaf het station Utrecht Centraal vertrekt er een bus die rijdt tot de halte IJsselstein/Boerhaaveweg. Vanaf hier ligt InReal op een kwartiertje loopafstand!

De studio van InReal bevindt zich volledig op de begane grond en is dan ook rolstoeltoegankelijk. Het gebouw beschikt niet over een mindervalidetoilet.

De te projecteren bestanden zijn bij voorkeur PDF-bestanden. JPG- en PNG-bestanden zijn eventueel ook mogelijk. Neem voor andere bestandsformaten eerst contact met ons op. Een tekening dient ten minste één afmeting te bevatten om de exacte schaal te kunnen controleren.

Je dient de bestanden uiterlijk 48 uur vóór de afspraak aan te leveren.

Voor reguliere afspraken geldt een maximum van 8 bezoekers, met een minimumleeftijd van 12 jaar. Voor zakelijke afspraken kunnen afwijkende afspraken worden gemaakt.

In overleg is alles mogelijk. Onze projectievloer is gevoelig voor beschadiging, dus het is mogelijk dat aanpassingen aan de meubels of voorzorgsmaatregelen nodig zijn. We bespreken dit graag van tevoren!

In principe niks, voor de afspraak heb je natuurlijk alles wat we nodig hebben al aangeleverd. Ter plekke aantekeningen maken op je bouwtekeningen? Dan kun je die natuurlijk meenemen. Voor de rest hebben wij alles voor je.

Let op: houd er rekening mee dat er geen schoenen met puntige of scherpe hakken gedragen mogen worden. Ook is het niet toegestaan om schoenen met zwarte zolen te dragen, mits deze zijn afgedekt met overschoenen. InReal biedt overschoenen kosteloos aan.

Maak een afspraak en kom langs voor een unieke ervaring

Maak een afspraak